Zaboravili ste login podatke?
Korisničke stranice: Login ili Registracija• Pogledaj objekte u tražilici
O destinaciji

Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini koja pripada Dinarskom planinskom sustavu.

Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 m nadmorske visine. Ljeti je prekrivena gustom zelenom travom, a zimi i do 3 m visokim snijegom.

Veliki dio Olimpijske planine Jahorine je proglasen nacionalnim parkom. Crnogoricne šume, mnostvo izvora, veoma povoljna klima tokom cijele godine, blage zime sa puno snijega, kasna proljeca i ljeta optmalni za pripreme sportasa a pogotovo za goste koji boluju od astme.

Jahorina je jedan od najviših planina u Bosni i Hercegovini. Njen najviši vrh doseže visinu od caa. 1916 m (Vrh Ogorijelice). Ljeti se radi o idilicnoj kombinaciji zelenenih borovan pašnjaka, plavetnila neba i svježeg planinsko zraka. Zimi postaje prava idilia a olimpiska ljepotica djeluje začaravajuče lijepo.

Skijališta: Na raspolaganju stoji 20-tak km uređenih staza za alpsko skijanje, povezanih sa četiri žičare i četiri ski-lifta, ukupnog kapaciteta preko 7000 skijaša na sat, više savremenih ski-škola, ski-servisa kao i ski-rentala.
U neposrednoj blizini skijaških staza čekaju vas gril kućice sa sunčalištima na kojima ćete biti usluženi jelima sa roštilja, toplim i hladnim napicima.

Veliki izbor kafića sa lokalnom ponudom u etno stilu, restorana u planinskom stilu sa poznatom domaćom kuhinjom i specijalitetima koji i vegetraijance tjeraju na "grijeh", diskoteka sa mješanom muzikom od Narodnjaka,...

Pročitaj više


Slike destinacije

Kliknite na sliku na mapi lijevo